Online Shop

Blijf op de hoogte

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang als eerste ons laatste nieuws, onze nieuwe collecties, promoties en uitnodigingen voor onze events.

Zo vind je de ideale boekentas Zo vind je de ideale boekentas

NIEUWS | 20-08-2018 : 08:00 | Overzicht van nieuws & events

Je oogappels zullen het niet graag horen, maar het nieuwe schooljaar staat voor de deur. Een boekentas waar genoeg schoolspullen in passen en toch genoeg ondersteunt? Zo vind je de ideale boekentas!

Let op de afmetingen en het gewicht.

De ideale boekentas? Daar past natuurlijk (bijna) alles in. Kies voor een model dat zeker genoeg ruimte heeft voor een A4-kaft, dan ben je zeker van je aankoop. Als je weet dat een boekentas niet meer mag wegen dan 10% van het lichaamsgewicht, spreekt het voor zich dat je best voor een licht model (met versteviging aan de onderkant) kiest.

 

Het perfecte materiaal? Dat hangt van je eigen voorkeur af! Leer gaat langer mee, nylon is dan weer bestand tegen regenbuien.

 

Extra aandachtspuntjes

 

Kijk of het model recht genoeg kan hangen aan de schouders van je kind om ergonomische redenen. Een boekentas met twee brede, verstelbare riemen zorgt ervoor dat de last zo dicht mogelijk tegen het lichaam kan aansluiten (en verkleint zo de kans op rugklachten). De draagriemen zijn best minstens 50cm lang en ter hoogte van de schouders minimum 4cm breed.

 

Verder kies je best ook voor een boekentas met minimaal 2 onderverdelingen. Zo kunnen ze het gewicht wat verdelen (de zwaarste boeken steken ze best in het compartiment dat zich het dichtst bij de rug bevindt). Dubbelcheck of er genoeg aparte vakjes aanwezig zijn zodat ze ook kleinere spullen gemakkelijk terugvinden. Controleer tot slot of de boekentas gebruiksvriendelijk genoeg is. Ingewikkelde ritsen en sluitingen die niet vlot sluiten is niet wat je kinderen nodig hebben als ze 's morgens snel moeten vertrekken.