Online Shop

Blijf op de hoogte

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang als eerste ons laatste nieuws, onze nieuwe collecties, promoties en uitnodigingen voor onze events.

Zo snel groeien kindervoetjes Zo snel groeien kindervoetjes

NIEUWS | 6-05-2018 : 08:00 | Overzicht van nieuws & events

Kindervoetjes, ze kunnen wel eens sneller groeien dan je denkt. Maar wanneer is het tijd om welk type schoen aan te schaffen? Wij geven je tips!

Zo groeit een kindervoetje per jaar

Niet elk kind is hetzelfde natuurlijk, maar toch kunnen we een gemiddeld cijfer plakken op hoeveel een kindervoetje groeit per tijdsperiode. De voeten van kinderen tussen één en drie jaar groeien om de vier maanden telkens één schoenmaat. De voeten van vier- en vijfjarigen groeien één schoenmaat per halfjaar en kinderen tussen zes en zeven jaar hebben iedere acht maanden een grotere schoenmaat nodig.

 

Vanaf acht tot tien jaar behouden kinderen ongeveer één jaar dezelfde schoenmaat. Rond het begin van de puberteit (rond de leeftijd van dertien jaar) kan het groeiproces wel plots een spurt nemen. Check daarom de maat van je kids elke drie maanden.

 

De eerste schoentjes

Jonger dan 9 maanden? Dan is een slofje of sokje meer dan genoeg. Over het algemeen beginnen je oogappels te lopen tussen één en anderhalf jaar (met schoenmaat 21).

 

Dit is dan ook het moment voor eerste stapschoenen! Kies voor een lichte schoen uit soepel leder die het voetje genoeg ruimte geeft. Let ook op de zool: een buigzame (rubber!) zool voorkomt dat ze uitschuiven en geeft voldoende ondersteuning. Ook veters zijn een must: ze zorgen ervoor dat het schoentje optimaal aansluit. Tip: hogere modellen geven iets meer steun.

 

De beste ondersteuning voor kindervoetjes

Zodra je kinderen zelfstandig kunnen wandelen, is het tijd voor iets stevigere kinderschoenen. Het is belangrijk dat je op voorhand zowel de lengte, breedte en hoogte van het voetje zo goed mogelijk in kaart brengt.

 

De juiste schoen ( eentje die niet knelt) vormt de botstructuur van hun voetjes in de juiste richting. Kies daarom voor een schoen met een flexibele loopzool, stevig hielstuk (inclusief voldoende bewegingsvrijheid), ademende materialen en een ronde neus.

 

Last but not least: zolang hun voeten groeien kies je beter voor kwaliteit in plaats van kwantiteit!