Online Shop

Blijf op de hoogte

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang als eerste ons laatste nieuws, onze nieuwe collecties, promoties en uitnodigingen voor onze events.

Wol of fleece? Zo vind je de perfecte muts Wol of fleece? Zo vind je de perfecte muts

NIEUWS | 20-11-2017 : 08:00 | Overzicht van nieuws & events

Mutsen zijn niet zomaar een warm accessoire, ze kunnen de outfit van je kids tot in de puntjes af maken. Maar hoe vind je de perfecte muts voor je kleine spruit?

Wij geven je alvast enkele tips!

Het juiste materiaal en de juiste 'fit'

Een muts moet natuurlijk je hoofd warm houden. Daarom sta je best even stil bij het materiaal.

Een wollen muts bv. is niet allen warm, wol is van nature ook bacteriewerend en heeft een groot absorptievermogen waardoor het een uitstekende antitranspirant is. Zo vermijd je alvast 'muffe' geurtjes.

 

Ook polyesterstoffen zoals fleece zijn eveneens uitmate geschikt om je hoofd warm te houden. Houd er wel rekening mee dat deze iets minder goed bestand zijn tegen wind. Ben je van plan om de bergtoppen te bezoeken, dan kies je dus best voor een muts met wol in.

 

De perfecte muts is niet alleen mooi, ze moet ook comfortabel zitten. Kies voor een model dat net over het voorhoofd valt, zo blijven ze beter zitten tijdens het spelen. Geef koude oortjes geen kans en zorg dat er zoveel mogelijk van het oor bedekt is.

 

De juiste maat en kleur

Een muts te groot kopen zodat ze langer meegaat is nooit een goed idee. Je kids zullen met tegenzin een muts dragen die constant van hun hoofd zakt.

 

Kies een kleur die bij verschillende stuks van hun wintergarderobe passen, zo heb je minder last van kleurstress. Toch je twijfels? Zwart, grijs of wit past bij zowat alles.

 

Tip: Was je muts minstens één keer per maand. Een wollen muts was je best koud met de hand, een fleece muts mag mee in de wasmachine.

 

Bekijk onze collectie op: http://www.gelaarsdehaan.be/nl/17777/shop